dr. Sabina Prah, univ. dipl. psihologinja, supervizantka kognitivno-vedenjske terapije in učiteljica čuječnosti

Sem univerzitetna diplomirana psihologinja in doktorica teorije navezanosti in travm (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) ter certificirana učiteljica čuječnosti (Shamash Alidina, Teach Mindfulness). Svojo terapevtsko pot sem pred 10. leti pričela v zasebni psihiatrični praksi, vmes sem več let delala tudi v psihološki svetovalnici, zadnja leta pa delam v javnem zdravstvu. Najpogosteje se srečujem z odraslimi z anksiozno in depresivno simptomatiko, z nizkim samospoštovanjem in z izzivi na področju starševstva.

Pri svojem terapevtskem delu uporabljam principe kognitivno-vedenjske psihoterapije (zaključujem supervizijsko stopnjo pri Društvu za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije), čuječnosti (Susannah Crump, Bangor University) in sočutja (Erik van den Brink, Mindfulness-Based Compassionate Living). Opravila sem tudi podiplomski študij psihoterapije (Medicinska fakultata Univerze v Ljubljani) ter pridobila EuroPsy certifikat s področja klinične psihologije (Evropska zveza združenj psihologov). Opravila sem strokovni izpit za psihologa v zdravstveni dejavnosti.

Moje poslanstvo je biti pristna in prisotna ženska, mama, žena in psihoterapevtka. Ljudem, ki so v stiku z menoj, želim nuditi zgled sočutne in čuječne naravnanosti ter varen in spodbuden odnos, da lahko izrazijo svoje bistvo. Uživam v branju in poslušanju vsebin, ki mi dajejo uvide za osebnostno in duhovno rast, meditiranju, stiku z naravo, ustvarjanju in izražanju, najbolj pa se napolnim ob preživljanju časa s svojimi najbližjimi.

Damjan Prah, mag. zak. in druž. štud., zakonski in družinski terapevt

Sem magister zakonskih in družinskih študijev z opravljenim izpopolnjevanjem iz zakonske in družinske psihoterapije. Pri svojem terapevtskem delu uporabljam principe relacijske družinske psihoterapije. Opravil sem tudi izobraževanje iz sočutnega starševstva.

Moj namen v življenju je, da sem v vsakem trenutku zvest sebi, svojim občutkom in doživljanju. Pri svojem terapevtskem delu stremim k pozitivni komunikaciji in zaupanju. Verjamem, da je osnova vsakega partnerskega odnosa in reševanje le-tega odprta in pristna komunikacija ter gradnja popolnega zaupanja. Pri terapevtskem delu se ravno zato najraje srečujem s pari in družinami, ki si želijo boljše in pristnejše komunikacije ter pozitivnega doživljanja sebe znotraj odnosa.

Naj bo vaše življenje vaša Izbira (6)