dr. Sabina Prah, univ. dipl. psihologinja, kognitivno-vedenjska terapevtka

Sem univerzitetna diplomirana psihologinja, doktorica aplikativnih psiholoških študij (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani), akreditirana kognitivno-vedenjska terapevtka (Društvo za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije) in certificirana učiteljica čuječnosti. Opravila sem podiplomski študij psihoterapije (Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani) in pridobila EuroPsy certifikat s področja klinične psihologije (Evropska zveza združenj psihologov). Opravila sem strokovni izpit za psihologa v zdravstveni dejavnosti.

Svojo terapevtsko pot sem pred več kot 10. leti pričela v zasebni psihiatrični praksi v Ljubljani, vmes sem več let delala v psihološki svetovalnici Posvet v Ljubljani in na krizni telefonski liniji Klic v duševni stiski v okviru Psihiatrične klinike, zadnja leta delam v javnem zdravstvu. Najpogosteje se srečujem z odraslimi z anksiozno in depresivno simptomatiko, izkušnjo žalovanja ali drugo travmo, s slabo samopodobo in z izzivi na področju starševstva.

Moje poslanstvo je biti pristna in prisotna ženska, žena, mama in psihoterapevtka. Ljudem, ki so v stiku z menoj, želim nuditi zgled sočutne in čuječne naravnanosti ter varen in spodbuden odnos, da lahko izrazijo svoje bistvo. Uživam v stiku z naravo, športu, ustvarjanju in izražanju, najbolj pa se napolnim ob preživljanju časa s svojimi najbližjimi.