.

Čuječnost pomeni zavestno prisotnost tukaj in zdaj – zavedanje situacij, v katerih se nahajamo, in lastnega notranjega doživljanja ob tem. V zadnjih desetletjih je postala učinkovit set tehnik za zdravljenje anksioznosti, depresije, kronične bolečine, tinitusa, oslabljenega imunskega sistema … in tudi učinkovit način zniževanja stresa. Znanstveno dokazano prinaša številne blagodejne učinke, med drugim zmanjšuje napetost, občutek obremenjenosti, anksioznost, depresivnost, jezljivost in reaktivnost, povečuje pa občutek zadovoljstva in blagostanja, pomirjenosti, odpornosti na spremembe, izboljšuje kvaliteto spanja in imunski sistem. 

Tečaj čuječnosti je 6-tedenski program, namenjen posameznikom, ki želijo izstopiti iz vsakodnevnega avtopilota in avtomatskih reakcij ter živeti bolj zavestno in prisotno v danem trenutku. Ob večjem zavedanju dogajanja in doživljanja tukaj in zdaj imamo večjo možnost za vplivanje na svoje misli, posledično pa tudi na počutje, telesne občutke in vedenje.

Na tečaju se preko formalnih in neformalnih tehnik prakticiranja čuječnosti učimo biti bolj zavestni opazovalci in akterji svojega življenja.

Vsebine srečanj:

1. Čuječnost in stanje avtopilota,

2. Kako vidimo stvari,

3. Ostati prisoten v stresni situaciji,

4. Avtomatske reakcije vs. zavestni odzivi,

5. Skrb zase,

6. Ohranjanje čuječnosti v vsakdanjem življenju.

Pomembne informacije:

  • Izvaja: dr. Sabina Prah, univ. dipl. psih., kognitivno-vedenjska terapevtka in certificirana učiteljica čuječnosti
  • Trajanje tečaja: šest 60-minutnih srečanj enkrat tedensko.
  • Kraj izvajanja: Novo mesto.
  • Število mest je omejeno!
  • Prijava: pišite na info@psihoterapija-izbira.si. V nekaj dneh boste na mail prejeli odgovor, ki se lahko znajde tudi med vsiljeno pošto, zato preverite še ostale mape e-pošte.