Čuječnost je v zadnjih desetletjih postala učinkovit set tehnik za zdravljenje anksioznosti, depresije, kronične bolečine, tinitusa, oslabljenega imunskega sistema … in tudi učinkovit način zniževanja stresa. Znanstveno dokazano prinaša številne blagodejne učinke, med drugim zmanjšuje napetost, občutek obremenjenosti, anksioznost, depresivnost, jezljivost in reaktivnost, povečuje pa občutek zadovoljstva in blagostanja, pomirjenosti, odpornosti na spremembe, izboljšuje kvaliteto spanja in imunski sistem. 

Tečaj čuječnosti je 6-tedenski program, namenjen posameznikom, ki želijo izstopiti iz vsakodnevnega avtopilota in avtomatskih reakcij ter živeti bolj zavestno in prisotno v danem trenutku. Ob večjem zavedanju dogajanja in doživljanja tukaj in zdaj imamo večjo možnost za vplivanje na svoje misli, posledično pa tudi na počutje, telesne občutke in vedenje.

Na tečaju se preko formalnih in neformalnih tehnik prakticiranja čuječnosti učimo biti bolj zavestni opazovalci in akterji svojega življenja.

Vsebine srečanj:

1. Čuječnost in stanje avtopilota,

2. Kako vidimo stvari,

3. Ostati prisoten v stresni situaciji,

4. Avtomatske reakcije vs. zavestni odzivi,

5. Skrb zase,

6. Ohranjanje čuječnosti v vsakdanjem življenju.

Udeleženci tedensko prejmejo tiskana gradiva z nalogami za izvajanje čuječnostnih meditacij ter avdio posnetke le-teh. Ob koncu tečaja prejmejo potrdilo o udeležbi na 6-tedenskem tečaju čuječnosti.

Pomembne informacije:

  • Izvaja: dr. Sabina Prah, univ. dipl. psih., kognitivno-vedenjska terapevtka in certificirana učiteljica čuječnosti
  • Začetek tečaja: 9. 3. 2024.
  • Termin: sobote ob 8.30.
  • Trajanje tečaja: šest 60-minutnih srečanj enkrat tedensko.
  • Cena tečaja: 250 EUR ob prijavi in plačilu do 1. 3. 2024, 330 EUR ob prijavi in plačilu do 7. 3. 2024.
  • Kraj izvajanja: Novo mesto, točno lokacijo (in ostale podrobnosti) izveste ob prijavi.
  • Število mest je omejeno!
  • Prijava: pišite na info@psihoterapija-izbira.si. V nekaj dneh boste na mail prejeli odgovor, ki se lahko znajde tudi med vsiljeno pošto, zato preverite še ostale mape e-pošte. Prejeli boste podatke za nakazilo in po prejetem plačilu boste imeli zagotovljeno mesto na tečaju. Če se program ne bo izvedel, vam prijavnino vrnemo.