Želje vzbujajo hrepenenje, upanje, veselo pričakovanje. Želje so tiste, ki nas vlečejo naprej in nas spodbujajo, da se usmerjamo k napredku, rasti. Dajejo občutek, da je vse mogoče, in obljubljajo vse lepo. Na poti doseganja teh želja, pa lahko naletimo na ovire, ki nas ohromijo s strahom in vse bolj utrjujejo prepričanje, da jih ne moremo doseči in da je najbolje, da se jim kar odpovemo. S tem pa se odpovemo tudi številnim možnostim za lepše in bolj srečno življenje. Ne dovolimo preprekam, strahovom in svojim dvomljivim mislim, da nas oddaljujejo od naših sanj. Poiščimo spet vero v svoje sanje in jih pričnimo živeti!

Za začetek bodimo iskreni do sebe in začutimo, kaj je tisto, kar nas navdihuje, nam daje občutek izpolnjenosti in smiselnosti. Kaj je namen, poslanstvo našega življenja? Po čem smo od nekdaj hrepeneli, o čem smo sanjali? Če bi lahko naredili ali počeli karkoli, kaj bi to bilo? Kaj bi se moralo zgoditi oz. kaj bi morali narediti, da bi si srečni rekli: »To je to, to je življenje!« Pri tem imamo lahko v mislih najrazličnejša področja našega življenja: zdravje, odnose, delo, šport, ustvarjanje ipd.

Ko smo tako našli vsaj kakšno željo ali morda sanje, ki potihem bivajo v nas, je pomembno, da jih pretvorimo v vidno obliko. Napišemo jih v zvezek, album, plakat, okvir ipd. v trdilni obliki, kot da smo sanje že dosegli. Namesto »Rada bi bila bolj umirjena« napišemo »Sem mirna.« Tako bomo vedno, ko bomo zagledali napis, začutili svoje sanje in jih na nek način tudi že živeli. Da bi bila vizualna podoba sanj čim bolj živa, napise opremimo s slikami iz revij, fotografijami in drugimi podobami, ki se jih domislimo. Domišljiji damo prosto pot in začutimo otroško igrivost, brezmejnost in svobodo. Dovolimo si sanjati brez da bi nas ob tem ovirale realne okoliščine in lastne miselne omejitve.

Ko smo svoje sanje čim bolj konkretizirali, vizualizirali in jih oblikovali v privlačni podobi, jih postavimo na vidno mesto, da jih čim pogosteje vidimo, vsaj nekajkrat tedensko. Tako nas bodo ves čas motivirale in spodbujale, da nekaj zanje tudi naredimo. In to je tudi naslednji ključni korak, brez katerega sanje ne bodo postale resničnost: akcija. Za vsako željo naredimo konkretni načrt, kako jih lahko uresničimo. Pri tem si pomagamo z naslednjimi vprašalnicami: zakaj, kako, s kom, kdaj? Če bomo vse svoje misli, občutke in moči usmerili vanje, nam bo uspelo, da jih bomo dosegli. Sanje lahko postanejo resničnost, zato zaupajmo vase, sanje vizualizirajmo in se aktivirajmo, da jim bomo vsak dan bližje. Moč je v naših mislih, čustvih in rokah!

DSC_0145