dr. Sabina Prah, univ. dipl. psihologinja, edukantka kognitivno-vedenjske terapije

Sem univerzitetna diplomirana psihologinja z doktoratom na področju raziskovanja navezanosti in travm (Filozofska fakulteta v Ljubljani). Pri svojem terapevtskem delu uporabljam principe kognitivno-vedenjske psihoterapije (Praktikum II Društva za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije), čuječnosti (Susannah Crump, Bangor univerza v Veliki Britaniji) in sočutja (Erik van den Brink). Opravila sem tudi podiplomski študij psihoterapije (Medicinska fakultata v Ljubljani) ter pridobila EuroPsy ceftifikat s področja klinične psihologije (Evropska zveza združenj psihologov). Imam strokovni izpit za psihologa v zdravstveni dejavnosti, kjer sem tudi zaposlena.

Moje poslanstvo je biti pristna in prisotna mama, žena in psihoterapevtka. Ljudem, ki so v stiku z menoj, želim nuditi zgled sočutne in čuječne naravnanosti ter varen in spodbuden odnos, da lahko izrazijo svoje bistvo. Uživam v branju in poslušanju vsebin, ki mi dajejo uvide za osebnostno in duhovno rast, meditiranju, stiku z naravo, ustvarjanju in izražanju, najbolj pa se napolnim ob preživljanju časa s svojimi najbližjimi.

Pri svojem svetovalno-terapevtskem delu se najpogosteje srečujem s posamezniki z izzivi na področju slabe samopodobe, anksiozno-depresivno simptomatiko in izzivi na področju starševstva.

Damjan Prah, mag. zak. in druž. štud., zakonski in družinski terapevt

Sem magister zakonskih in družinskih študijev z opravljenim izpopolnjevanjem iz zakonske in družinske psihoterapije. Pri svojem terapevtskem delu uporabljam principe relacijske družinske psihoterapije. Opravil sem tudi izobraževanje iz sočutnega starševstva.

Moj namen v življenju je, da sem v vsakem trenutku zvest sebi, svojim občutkom in doživljanju. Pri svojem terapevtskem delu strmim k pozitivni komunikaciji in zaupanju. Verjamem, da je osnova vsakega partnerskega odnosa in reševanje le-tega odprta in pristna komunikacija ter gradnja popolnega zaupanja. Pri terapevtskem delu se ravno zato najraje srečujem s pari in družinami, ki si želijo boljše in pristnejše komunikacije ter pozitivnega doživljanja sebe znotraj odnosa.

 

Naj bo vaše življenje vaša Izbira (6)